• Julia Sunsun

每對情侶一定會試過既五個鬧交原因 >__<


25-情人-拍拖-愛人-鬧交-愛-男女朋友-經營-拗交.jpg

“鬧交咪鬧交!我怕你呀?”

鬧交既原因有好多種,下次準備開火前停一停,諗一諗,為左以下依d原因鬧交值唔值得!

1. 葡萄成熟了就鬧交

依樣野都發生過起我身上!其實妒忌係人之常情,尤其係當嗰個人係你愛或者你所關心的。但當妒忌擴大既時候,就好容易引起紛爭喇。無論係妳妒忌男朋友身邊既紅顏知己,抑或係男朋友妒忌妳身邊嗰隻“兵”,都好容易引發此類既紛爭架!

2. 講心又講金的鬧交

每個人對於錢既概念都唔同,亦都同其他人無關。但有時候,伴侶之間都會為左大家點樣用錢而鬧交,就曾經有個ex因為我買左對鞋而大動肝火,但我心諗“依d錢係我既,唔到你同我講點用!”

3. 因為Ex 所以鬧

我成日覺得,為左大家既過去而鬧交係一件好蠢既事。因為,過去就係過去,係已經渡過或者完結左架喇!但無奈既係大家仍然會為exes 而鬧交:有時就因為攞左尼同現任做比較,有時就因為唔知係邊到咁啱撞到個ex。唉!

4. 你想要 我唔想要!

依種紛爭通常發生起伴侶其中一方既性需要大於另外一方。性需求較大既個方往往會覺得自己不被伴侶所需要。其實,性對於一段關係尼講係好重要架,所以應該坦誠相對地去互相討論。

不要害怕吵架,只要善用吵架,還是可以好好經營愛情<3

#愛情情侶鬧交糖不甩網上平台

1414 次瀏覽0 則留言

最新文章

查看全部