糖不甩看世界:孟加拉妓女實況(二)
  • Julia Sunsun

糖不甩看世界:孟加拉妓女實況(二)


上次講到孟加拉嘅未成年妓女會比人迫食類固醇,令佢哋睇落豐滿啲,但其實會搞到個身體差哂。 其實,就算佢哋日日接客,都係好難去還清曬啲債務。好多時候因為呢啲妓女唔識字,根本唔知自己係咪已經還曬錢,即使佢哋還清曬債務恢復自由之身,亦都往往因為缺乏教育、年紀太大而無辦法謀生,又或者驚社會既排斥,只可以繼續留係妓院。 孟加拉嘅妓女每日要面對好似人力車夫、司機、警察等等嘅客人,好多時候呢啲熟客會成為佢哋嘅「男朋友」,而「男朋友」代表住頻繁嘅光顧同更多嘅無套性行為。依到嘅男人雖然只係過客,但就成日搞大孟加拉啲妓女個肚,養大自己個仔就成為佢哋嘅希望同負擔。好多妓女期待自己嘅仔女有機會走出妓女戶、活出不一樣嘅人生。 非營利組織救助兒童會(Save the Children)亦都起Daulatdia起左育幼院,令嗰到嘅小朋友有機會接受教育。但係好多出生起孟加拉妓女戶嘅女仔,迫於生計同社會現實,亦都只能承接母親嘅工作,繼續起妓院中打滾,而佢哋開始呢條路佢時候,往往都只係得12、13歲。 以下係依班女仔嘅心聲: 「我從來唔認為我會結婚或者有bb,無人會想娶我,除非佢哋只係想我留起佢哋身邊幾日,然後又將我賣返去。」 「我幻想有一日會出現一位騎士,娶我而且相愛到永遠。」 如果...命運能選擇  你對於佢哋嘅命運有咩感想呢?依個故事有冇令你對妓女嘅睇法有啲唔同咗呢?

#妓女雛妓女性不公平糖不甩網上平台

0 次瀏覽

全力支持 SUPPORTED BY:

“累積學習”計劃

Accumulator Scheme

合作伙伴 Partners:

seshglobal.org

訂閱每月消息!

© 2020 Sticky Rice Love 糖不甩
此網誌及相關超連結內的內容純屬普遍意見,若就身體上的任何問題,敬請就個別意見,諮詢閣下的醫生。

The advice given in this platform and the related hyperlink is of a general nature only.  For specific advice on the medical conditions, please consult your medical doctor.