保鮮紙
  • Julia Sunsun

保鮮紙


保鮮紙除咗保護自己之外, 你仲想有咩可以保鮮?? 如果可以保鮮愛情, 你又點睇呢? 要維持依關係(包括拍拖、任何方式嘅異性或同性戀關係)並唔容易!以年期嚟分,頭2年係新鮮期,如膠似漆,都較易互相包容。關係嘅變化甚至分手,容易係第3至10年出現,大概係因為由激情轉化為感情,浪漫少咗,平凡、重複、瑣碎嘅事就好多。 好幾次處理婚姻問題個時,個D夫婦都投訴婚姻愈來愈平淡,愈來愈悶,見到宜家嘅另一半唔會好似以前咁肯花心思,之後就話佢對自己嘅感情變質。救命!!! 又成日遇到D男女覺得:「心思=錢」,以為冇錢就好難製造驚喜...你會唔會都咁諗呢? 其實,我覺得心思先係最重要! 就算冇魚翅撈飯,都會因為一齊食M記而開心。 就算冇貴價甜品,你無啦啦係佢捱夜嘅日子買瑁紅豆沙比佢食已經好正。 就算冇外國入口嘅鮮花,收到BB親手畫嘅花花其實會仲開心。 依個世界,好多嘢,係錢買唔到伽!

原文:http://member.healthyd.com/space.php?uid=48&do=blog&id=44093 作者:性治療師陶芍伶

#保鮮紙關係感情愛情糖不甩網上平台

0 次瀏覽

全力支持 SUPPORTED BY:

“累積學習”計劃

Accumulator Scheme

合作伙伴 Partners:

seshglobal.org

訂閱每月消息!

© 2020 Sticky Rice Love 糖不甩
此網誌及相關超連結內的內容純屬普遍意見,若就身體上的任何問題,敬請就個別意見,諮詢閣下的醫生。

The advice given in this platform and the related hyperlink is of a general nature only.  For specific advice on the medical conditions, please consult your medical doctor.