• Julia Sunsun

女性自慰Q&A


女性自慰Q&A

大家睇sex serets食花生之餘,都會留意埋留言的人。貓仔同紅熊貓大家又有冇印象呢。好多人都問「女仔會唔會自慰架?」,點解大家會覺得女仔自慰係一件好奇怪ge事情?男仔自慰就一笑置之,女仔自慰就大驚小怪?自慰是私人的歡愉,點解要用有色眼鏡來睇呢件事?

今次,小米同小好奇會傾下計,解答大家對女性自慰的疑問。

小米:女仔會唔會自慰架?

小好奇:好多都會,但真係有幾多女生有自慰習慣呢?我地可以由坊間一些調查可以睇到。

美國印第安納大學於2010年進行的National Survey of Sexual Health and Behavior (NSSHB),顯示18-19歲的女性受訪者有26%於過去一個月有自慰行為,而去到25-29歲的一組就有51.7%。廣州中山大學於2013年進行的調查,超過8成的受訪女生每個月自慰一次或更多。

所以當有女生提起會自慰,無需要感到驚訝。而且自慰行為係相當普遍,You are not alone。

----------

糖不甩討論區有性治療師同義工答你問題! 識揀, 一定揀糖不甩

Discuss.stickyricelove.com


163 次瀏覽0 則留言